Кримська республіканська асоціація «Екологія і мир» вимагає від влади ввести заборону на проведення перегонів бездоріжжям, тому що це шкодить екології півострова.
Останнім часом у Криму поширився такий вид туризму, як змагання й подорожі по бездоріжжю на джипах, квадроциклах, багги, тракторах. «Проводяться ралі-рейди по степах Ленінського району й Тарханкуту, машини утюжать лісові галявини в районі Ангарського перевалу, яйли Демерджі й Карабі, схили Південного берега Криму», — розповіли екологи.
На їхню думку, так зване кримське бездоріжжя — це збережені ділянки дикої природи: яйлинські луги, лісові гаї й галявини, цілинні степи — місця виростання рідкісних рослин, місця проживання рідкісних комах і гніздування птахів. Екологи стверджують, що чиновники Республіканського комітету Криму з охорони навколишнього природного середовища і місцева влада погоджують маршрути перегонів, піклуючись лише про те, щоб вони не проводилися в межах заповідних територій. Практично всі заповідні території на півострові не позначені на місцевості, а дотримання маршруту під час змагань природоохоронні органи не контролюють. Екологічна експертиза перегонів не проводиться.