І щороку витрачають на це понад 150 тисяч гривень.
На підприємстві «Агроресурс» у Рівному, яке виготовляє опалювальне обладнання, щомісяця преміюють працівників, які не палять.
— Коли менше курять, то більше працюють. Люди не відволікаються від роботи. Започаткували ми цю справу три роки тому з ініціативи нашого генерального директора. Укладаємо угоду, згідно з якою працівник зобов’язується не палити на роботі, а ми його за це заохочуємо грішми, по 60 гривень щомісяця, — пояснила інспектор відділу кадрів підприємства Зоя Мельник.
Із 400 працівників більше половини підписали договори й отримують премії. Палити заборонено не тільки на території заводу, а й за прохідною, а також в обідню перерву. За дотриманням угоди стежать майстри. Якщо людина порушує домовленість, то повертає всю виплачену протягом року винагороду.
Сільмаш» робитиме меблі
До кінця цього року в селищі Квасилів Рівненського району запрацює сучасне меблеве виробництво. Таке рішення прийнято під час робочої зустрічі голови Рівненської облдержадміністрації Василя Берташа та представників ВАТ «Рівнесільмаш», на якій обговорили перспективи розвитку підприємства і можливі шляхи залучення інвестицій. Власники «Рівнесільмашу» планують створити на базі одного з цехів підприємства сучасне меблеве виробництво. Реалізація проекту дасть змогу дещо завантажити існуючі потужності, які нині використовуються лише частково, а також створити майже 250 робочих місць для жителів Рівненщини.