Головою Донецької обласної ради став 44-річний Андрій Шишацький. Його попередник Анатолій Близнюк склав повноваження у зв`язку з призначенням на посаду голови Донецької облдержадміністрації. До бюлетеня для голосування було внесено одну-єдину кандидатуру. «За» проголосували 99 зі 113 депутатів.
Новий керівник облради є членом Партії регіонів, яка має більшість мандатів у цьому представницькому органі. А. Шишацький народився у Слов’янську, закінчив економічний факультет Донецького національного університету та Київський міжнародний інститут менеджменту, де отримав ступінь МБА (магістр бізнес-адміністрування). Працював директором заводу великопанельного домобудування в Донецьку та генеральним директором ВАТ «Харцизький трубний завод». Останнє підприємство входить до структури компанії СКМ, власником якої є Рінат Ахметов. Перед тим, як обійняти державну посаду, А. Шишацький очолював ТОВ «Фармація Донбасу».
Тож підтвердилися прогнози аналітиків, які передбачали, що дві впливові групи у Партії регіонів розподілять посади в Донецькій області: крісло голови облдержадміністрації дістанеться людині Віктора Януковича, а голови обласної ради — депутату, близькому до Ріната Ахметова та Бориса Колеснікова. Утім, новий керівник облради пообіцяв зберегти спадковість влади.
Головним джерелом наповнення для обласного бюджету є податки на доходи з фізичних осіб. «Не секрет, що катастрофічних обсягів досягла видача в «конвертах» заробітних плат, — поділився спостереженнями голова облради. — Гадаю, надходження за цією статтею доходу можна подвоїти. Звичайно, це потрібно робити розумно. Особливо стурбований керівник області станом здоров’я підростаючого покоління. «За останні двадцять років кількість дитячих молочних кухонь в області скоротилася з 60 до 15. Ті, які залишилися, потребують ремонту, заміни застарілого обладнання. Торік на пільгове харчування в усіх містах і районах області витрачено 1,5 мільйона гривень. Харчування на дитячих молочних кухнях отримували лише 7700 дітей із 25000 (кількість дітей в області від шести місяців, які потребують якісних молочних продуктів). Очевидно, тема харчування малюків особисто близька новому голові облради, адже разом із дружиною вони виховують трьох дітей, причому молодшому сину виповнився рік і п’ять місяців. А. Шишацький повідомив, що вільно володіє і українською, й російською мовами та посилено вчить англійську.