У Бердянську відбулося виїзне засідання колегії Запорізької облдержадміністрації.

Уже початок доповіді міського голови Євгена Шаповалова викликав обурені вигуки і сміх. Що ж викликало таку реакцію залу? Та буквально перша заява пана Шаповалова, що після обрання у 2008 році йому «дістався важкий спадок від попередньої влади». «Попередня влада», тобто колишній Бердянський міський голова, а нині народний депутат Валерій Баранов, тим часом сидів... поряд з доповідачем.
Власне, пан Баранов відомий не лише в Бердянську, де сліди його діяльності, до того ж позитивні, на кожному кроці, а й далеко за межами міста. Нагадаємо, навіть перше так зване дозвільне вікно в Україні з’явилося саме у Бердянську ще в 2005-му. Народний депутат у своєму виступі не збився на звичайну перепалку з опонентом, а предметно вказав на серйозні недоліки, факти недбалості і зловживань міської влади, які підтверджені і в доповіді начальника облуправління земельних ресурсів Дмитра Бамбіндри, й у виступі прокурора Запорізької області Валерія Кулакова. А ще підсумував: «Усього 21 тисяча виборців Бердянська у 2008 році вирішила провести експеримент — чи зможе будь-хто керувати будь-чим? Експеримент не вдався»...
Зрозуміло, що після обміну думками на колегії голова облдержадміністрації Борис Петров (а Бердянськ — це його рідне місто) дав тутешній міській владі два місяці на усунення недоліків. 
 
Бердянськ—Запоріжжя.
Фото Дмитра СМОЛЬЄНКА (Укрінформ).