Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 26-й тур. 18 квітня.
«Кривбас» — «Арсенал». 0:1. 1 000 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Гол: Коркішко, 81.
«Чорноморець» — «Металург» (Донецьк). 4 000 глядачів. Рефері — Деревинський (Київ). Голи: Густаво, 80 — Мгуні, 25.
«Динамо» — «Дніпро». 2:1. 18 000 глядачів. Рефері — Зубарєв (Слов’янськ). Голи: Маграо, 50, Гіоане, 70 — Коноплянка, 18. Вилучено Мандзюка («Дніпро», 26, фол останньої надії).
«Іллічівець» — «Зоря». 1:0. 5 800 глядачів. Рефері — Шандор (Львів). Гол: Ярошенко, 65 (п). На 41-й хвилині Шевчук («Зоря») не реалізував пенальті.
«Шахтар» — «Закарпаття». 1:0. 23 378 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Гол: Гладкий, 42.
«Ворскла» — «Металіст». 0:0. 12 500 глядачів. Рефері — Шмигельський (Львів).
Лише кілька днів тривала пауза між 25-м і 26-м турами. А скільки дзвінких подій трапилося протягом цього мізерного проміжку часу. Після нищівної і ну дуже дивної поразки «Арсенала» в домашній зустрічі проти «Таврії» (1:6) у відставку подав тренер «канонірів» В’ячеслав Грозний. Президет клубу Вадим Рабинович на подив миттєво, не задумуючись, її задовольнив.
Коментарів стосовно цих подій не бракує. Висувається безліч версій. Зокрема, стверджують, що таким робом команда помстилася за звільнення з посади тренера Олександра Заварова. Інша — пан Грозний нібито заявив, що влітку суттєво змінюаватиме склад. От і зіграли, мовляв, його підопічні, котрі відчули загрозу, на випередження...
Та хоч би там що, а «каноніри» вже без Грозного вирушили на черговий матч до Кривого Рогу. Вийшли на поле вони майже дублюючим складом і... виграли нелегкий поєдинок. А тим часом в інтернеті з’явилася інформація, що «Арсенал» після завершення чемпіонату очолить неодмінно український тренер. І називають нинішнього наставника «Дніпра» Володимира Безсонова.
Кореспондент «Голосу України» мав нагоду поспілкуватися з Володимиром Васильовичем і запитав його, які підстави у тих прогнозів? Безсонов сказав, що цю інформацію він почув від журналістів. Зрозуміло, з ним ніхто не розмовляв на цю тему. А от перебіг матчу «Дніпра» проти «Динамо» він прокоментував охоче.
— Гра була відповідальна для обох команд, тому й виникла така напруга. Перший тайм, гадаю, виграли ми. Хоч і не мали територіальної переваги, але проводили гострі контратаки. Забили і могли збільшити рахунок. А після перерви, хоч і були в меншості, створили низку гольових моментів, мали багато стандартних положень. Однак не забили, а «Динамо» скористалося чисельною перевагою, створило моменти і забило м’ячі.
Справді, дніпропетровці добре грали і в другому таймі. Часом ловив себе на думці, а хто з них має на гравця менше - гості чи господарі? І якщо вже перейти на особистості, то багато і корисно працював Феррейра. А грою Коноплянки інколи зачаровувся. І гол він забив блискучий. У Дніпропетровську на знак поваги Євгена почали називати «наш Мессі». І справді, за статурою і манерою гри Коноплянка дуже нагадує зіркового аргентинця.
Наставник динамівців Валерій Газзаєв назвав зустріч проти дніпрян украй важливою. «Я дуже задоволений, що ми виграли, — сказа він. — Це був найскладніший матч у цьому сезоні. Але такі поєдинки — окраса чемпіонату. Було дуже важко. Але ми самі себе загнали на це мінне поле. Тепер у кожному матчі ми змушені грати виключно на перемогу. Кінцівка сьогоднішнього поєдинку була дуже нервовою через те, що треба було втримати переможний результат.
Прокоментував тренер киян також епізод із вилученням дніпропетровця Мандзюка. «Спершу я думав, що має бути жовта картка. Потім переглянув відео, і не все там однозначно. Не можу коментувати, ситуація — 50 на 50. Можливо, рефері й помилився».
Варто сказати, що динамівці грали без своєї ударної сили — Шевченка і Мілевського. Перший травмувався в поєдинку з «Оболонню», другий виявився великим колекціонером жовтих карток. Але в непроостій ситуації дуже надійно зіграв воротар Шовковський. А оборонець Маграо (на знімку в центрі), як і в попередніх матчах, почастував прихильників команди ефектним влученням.
В. Б.
Фото Павла КУБАНОВА.