Цими вихідними Держкомлісгосп завершив акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках». До неї долучилися 60 тисяч чоловік, з них 46 тисяч — учні та студенти. Спільними зусиллями лісівників, небайдужих до проблем довкілля громадян та молоді висаджено 42 мільйони лісових сіянців та саджанців.
Ця акція вже стала традиційною. Уперше її провели 2006 року. Тоді висадили 11,8 мільйона саджанців. А 2008 року в посадці дерев взяли участь близько 130 тисяч (!) українців, які висадили 146 мільйонів саджанців.
Особливо важливо те, що до участі у цій акції лісівники залучають молодь — школярів та студентів. Для цього Держкомлісгосп співпрацює з Міністерством освіти та науки. Таким чином у молоді виховують повагу до природи. Адже людина, яка у своєму житті висадила хоча б одне дерево, легковажно не ламатиме молоді саджанці. Крім того, Держкомлісгосп разом із Міністерством освіти започаткували ще одну гарну традицію — посадку пам’ятних ділянок лісу, парків, скверів та алей випускниками загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості й у малих містах.
На знімку (праворуч): голова Держкомлісгоспу Микола Шершун (ліворуч) особисто взяв участь у завершенні акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.