Державна екологічна інспекція в Київській області здійснила перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в прибережній захисній смузі в районі озера Святе, що розташоване в селі Старе Бориспільського району.
Виявлено, що на березі Канівського водосховища проведено інженерну підготовку території на ділянці площею близько трьох гектарів, зокрема знято родючий шар ґрунту, повідомляє Мінприроди. До створеного будівельного майданчика по відсічній дамбі між озером Святе та Канівським водосховищем без жодних дозвільних документів встановлено опори лінії електропередач. До того ж під час їхнього розміщення самовільно (без дозволу) знесено зелені насадження, 146 дерев пошкоджено до ступеню припинення росту. У прибережній захисній смузі огороджено земельну ділянку, на якій всупереч вимогам природоохоронного законодавства зведено капітальні будинки та розташовано інші об’єкти нерухомості.
Оскільки на час перевірки відсутні власники чи їх уповноважені представники, для вирішення питання щодо притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності та нарахування збитків, завданих довкіллю, Держекоінспекцією в Київській області направлено запит до Бориспільського управління земельних ресурсів.
Світлана МАКОВСЬКА.
А скільки ще порушень не виявили...
За повідомленням Головного управління Держкомзему в Київській області, у 2009 році земельні інспектори провели 2724 перевірки, під час яких виявили 1994 порушення вимог земельного законодавства на території Київщини. За результатами розгляду фактів правопорушень до органів прокуратури направлено 636 клопотань і матеріалів.