Народний депутат, лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк представив проект «Уряд змін». Народний депутат, як повідомила «Голосу України» прес-служба «ФЗ», планує залучити до творення політики найкращих представників нового покоління. Уряд працюватиме за напрямами: чисте довкілля, безпека країни, молоді українці, здоров’я нації, бюджет зростання, заможне село, країна без корупції тощо.
«Ось основні завдання уряду змін: визначити цілі розвитку країни — ще до приходу у владу — та вказати, як ми будемо їх реалізовувати, і найголовніше — з ким ми будемо це робити», — підкреслив Арсеній Яценюк.
За словами політика, уряд змін — це модель майбутньої влади, відкритої до суспільства. «Навіть ідеологічні та організаційні засади розроблялися шляхом широкого діалогу. Спочатку — всередині нашої партії. Наступний крок — разом із найкращими представниками суспільства визначитися щодо пріоритетів майбутньої влади», — каже він.
Проект замислювався як форма роботи суспільної опозиції, що не обмежується парламентом, а веде постійний діалог з експертними середовищами, територіальними громадами, позапарламентськими партіями, широкою громадськістю.
«Уряд змін буде моніторити дії влади і пропонувати свої варіанти розв’язання проблем», — додав лідер «Фронту змін».