Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 25-й тур. 14 квітня.
«Оболонь» — «Динамо». 0:4. 5 200 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Шевченко, 8, 40, Маграо, 63, Зозуля, 83.
«Дніпро» — «Металург» Зп. 2:0. 16 340 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Коноплянка, 68, Феррейра, 90+3.
Після цих поєдинків очкові здобутки команд стали такими: «Динамо» — 62 очка, «Шахтар» — 59, «Металіст», «Дніпро» — по 46, «Карпати» — 42, «Таврія» — 37, «Металург» (Донецьк) — 35, «Арсенал» — 30, «Оболонь», «Металург» (Запоріжжя) — по 29, «Ворскла» — 25, «Іллічівець» — 22, «Чорноморець» — 21, «Зоря» — 20, «Закарпаття» — 18, «Кривбас» — 15.
Стадіон ФК «Оболонь» був заповнений вщерть. Більше того, ті, кому не дісталися квитки, котрі розкупили ще за кілька днів до поєдинку, розмістилися на балконах і дахах прилеглих до арени будинків.
Такий ажіотаж обумовлювався кількома факторами. Насамперед авторитетом суперника «пивоварів». По-друге, оболонці нещодавно (у 23-му турі) на цьому полі дали серйозний бій ще одному фавориту — «Шахтареві», поступившись у запеклій боротьбі — 0:1. Тому в душах прихильників «Оболоні», безумовно, жевріла надія, а раптом господарі зачеплять бодай нічийку.
Не вийшло. І неозброєним оком було помітно, що «пивовари» вочевидь побоюються динамівців. А ті, як то кажуть, за повною програмою продемонстрували перевагу в класі. 
Велике значення мав і той факт, що з неабияким натхненням зіграв лідер біло-синіх Андрій Шевченко. Він не тільки відзначився двома ефектними м’ячами (головою замкнув подачу кутового Романом Єременком, потім сам організував результативний удар), а й був пприкладом самовіддачі, організатором командних дій. До речі, допоміг відзначитися Романові Зозулі. Коротше кажучи, грав, як і належить великому майстрові. 
Окремо варто згадати й про дуже ефектне влучення під гострим кутом Жерсона Маграо. Футболіст навіть не повірив власним очам, що таке сталося. А потім був такий вибух радості, що бразилець отримав попередження.
— Хороша була гра. Либонь, не варто зайвий раз наголошувати, кого за суперника ми мали, — сказав тренер «Оболоні» Сергій Ковалець. — Гості було сильнішими і забили швидкий гол. Нам потрібен був час, щоб організувати контргру, але не змогли. Одне слово, від «Динамо» ми отримали майстер-клас.
Наставник «Динамо» Валерій Газзаєв залишився задоволений якістю гри. Про це він сказав після зустрічі кореспондентові «Голосу України».
— Якісь претензії бувають завжди. А загалом гра була доволі змістовною і цікавою для вболівальників. Зрештою, завершилася з приємним результатом для нас. Гадаю, що наші футболісти отримали задоволення і від і гри, і від результату.
Валерій Георгійович нагадав, що «Динамо» цього разу виступало без Айїли Юссуфа, Алмейди і Артема Мілевського (назбирали карток хлопці). Однак і без них знайшлися рівноцінні виконавці, котрі здатні зіграти на потрібному рівні. «Має бути висока конкуренція за місце в основному складі, щоб футболісти цінували його».
Також він дав високу оцінку діям Шевченка і голу-красеню Маграо. «Шевченко — один із найкращих гравців світу. Мене не дивує, що він забиває, це його робота. Гол Маграо, напевно, буде одним із найкращих не лише в турі, а й у сезоні», — вважає динамівський тренер.
Утім, попереду у «Динамо» найголовніше — битва за чемпіонство. «В завершальній частині чемпіонату вимагається мобілізація всіх зусиль. Прохідних матчів немає, команда вирішує високе завдання, тому всі поєдинки важливі. Втомилися гравці чи ні, але ми готові битися за чемпіонство», — підбив підсумки російський фахівець.
Отже, продемонструвавши привабиливі командні дії, чемпіони здобули четверту перемогу поспіль.
У Дніпропетровську «Дніпро» ніби досить переконливо виграв у запоріжців. Якщо, звичайно, дивитися на кількість забитих м’ячів у ворота «Металурга». Однак протистояння було серйозне. Господарі ведуть боротьбу і за медалі, і за місце в єврозоні. Гості намагалися грунтовно протидіяти. Лише в середині другого тайму дніпропетровцям удалося реалізувати один із голевих моментів. Перемогу вони закріпили вже в компенсований час.
Ось про що говорили на послематчевій прес-конференції.
Володимир Безсонов, тренер «Дніпра»:
— Перша половина не склалася, напевно, дуже нервували, розуміли принциповість гри. Зрештою, оговталися, з’явилася перевага. У другому таймі володіли ініціативою і втілили її в забиті м’ячі.
Роман Григорчук, тренер «Металурга»:
— Враження не з кращих, бо програли. За рівної гри наш суперник знайшов посилення. Він використовував свою майстерність, особливо в реалізації голевих моментів. У нас ситуація зворотна. Змінити гру, додати ми не змогли. Тому наша поразка виглядає закономірною.
— Однак «Металургові» очки ніби вже й не потрібні...
— Твердження недолуге і смішне. Що значить, не потрібні? У футболі завжди треба боротися за перемогу. Ми битимемося за кожне очко й кожну гру.
Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО.