Луганські правоохоронці затримали двох жителів села Нижня Герасимівка, які прокладали підпільний трубопровід через українсько-російський кордон. Під час перевірки було виявлено вантажівку «КамАЗ» із обладнанням для горизонтального направленого буріння. З його допомогою господар садиби бурив у бік Росії свердловину діаметром 11 см. Чоловік не зміг пояснити, звідки взявся «КамАЗ» з буровою установкою та кому він належить. Згодом російські прикордонники поінформували, що також виявили ознаки підготовки підпільної комунікації на своєму боці. За 200 метрів від лінії рубежу, в покинутій будівлі села Нижній Шевирьов, яка так само, як і садиба українських правопорушників, була обгороджена високим парканом, знайшли близько 200 метрів згорненої у моток труби діаметром 11 см.
Свердловину залито бетоном, автомобіль «КамАЗ» з буровою установкою передано в органи внутрішніх справ. Подробиці правопорушення та особи інших співучасників встановлюються.
Варто додати, що підпільні трубопроводи на цій ділянці контрабандисти намагаються прокладати для перекачування пального, переважно дизельного. Це вже третя така комунікація, виявлена прикордонниками Луганського загону цього року, торік їх виявили 13.