Нинішня пора благодатна для масового висаджування дерев. Лісівникам неабияк допомагають у цій важливій справі школярі. У Борзнянському лісгоспі, що на Чернігівщині, того дня на непридатних для сільгоспвиробництва гектарах старшокласники місцевої школи-інтернату старанно висаджували вільхи та берези (на знімку).

— Згідно з програмою «Ліси України», — пояснив директор ДП «Борзнянське лісове господарство» Леонід Стахорський, — кожен лісгосп зобов’язаний садити дерева на таких землях. Якщо взяти по нашому лісовому господарству, то щорічно ми маємо заліснювати 30 га. До справи залучаються і школярі — Держкомітет лісового господарства та Міністерство освіти і науки ініціювали таку акцію. Є тут і виховний аспект: навряд чи старшокласники, котрі зараз працюють, завдадуть коли-небудь шкоди зеленим насадженням. А через рік-два вони вже бачитимуть результати своєї праці — розбитий їхніми руками ліс.
За словами Леоніда Стахорського, цьогоріч, завдяки таким спільним зусиллям, у лісгоспі вже висаджено близько 200 тисяч саджанців. А при Борзнянській школі-інтернаті додатково започаткували програму «Шкільне лісництво». Фінансується вона коштом лісгоспу, де сподіваються таким чином виховати для себе нові кадри.
Фото автора.