Учора Президент України Віктор Янукович провів зустріч із головами обласних державних адміністрацій. Про це повідомила прес-служба Президента.

«Велика перерва в розвитку регіонів, яка тривала кілька останніх років, завершилася», — наголосив глава держави.

Він акцентував увагу на кількох важливих для регіонів питаннях. Перше з них — забезпечення зростання аграрного виробництва. Президент запевнив, що селяни цього року можуть розраховувати на допомогу держави в придбанні паливно-мастильних матеріалів і добрив. Президент також наголосив на необхідності створення муніципальних фондів та використання муніципальних кредитів для розвитку регіонів. Крім цього, Віктор Янукович дав вказівки стосовно підготовки до Євро-2012. Особливо глава держави наголосив на проблемах, які є в Києві та Львові.

На думку Президента, вже сьогодні необхідно розробити план дій для забезпечення зростання аграрного виробництва та закладення на майбутнє умов для розвитку аграрного сектору економіки.

«Ми добре розуміємо, що майбутній урожай закладається саме сьогодні. Тому головне завдання — успішно завершити весняно-польові роботи. Зараз є брак коштів, але ті перші кроки, які ми зробили, кредити, що вже отримані, зіграють на позитив», — сказав глава держави. Він зауважив, що й надалі вимагатиме від керівників регіонів ініціатив із вирішення питань надання кредитів для АПК.

Однак при цьому Президент зазначив, що аграрний сектор економіки не має бути обділений у бюджеті 2010 року: «Селяни повинні відчувати — допомога з боку держави буде, й на неї варто розраховувати. Не можна допустити повтору минулого року, коли селяни отримували порожні обіцянки замість допомоги». Віктор Янукович доручив Прем’єр-міністру та профільним міністрам налагодити роботу з виробниками паливно-мастильних матеріалів, добрив, та забезпечити ними аграріїв у необхідному обсязі.

На зустрічі також було порушено ще цілу низку інших питань — про енергозабезпечення, про оплату за спожитий газ, про впровадження в комунальному господарстві країни нових технологій.

Обговорили на зустрічі й питання соціально-економічного розвитку регіонів. На думку Президента, плануючи розвиток підвідомчих територій, головам адміністрацій варто не лише розраховувати на державний бюджет, а й активно залучати інвестиції.

«Ми йтимемо шляхом створення муніципальних фондів, надання муніципальних кредитів», — наголосив глава держави. Він доручив першому заступнику голови адміністрації Президента Ірині Акімовій та Прем’єр-міністру Миколі Азарову активізувати роботу зі створення державної інвестиційної компанії.

Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).