Коментуючи заяви представників Партії регіонів про можливість реалізації сценарію збільшення коаліції до трьохсот голосів та, відповідно, вірогідність внесення змін до Конституції, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко зазначив, що, з політичної та емоційної точок зору, це небезпечно. «Такий розвиток подій характеризуватиме високий ступінь монополізму влади в Україні, а тому він є небезпечним для демократії», — наголосив політик.
Водночас, як повідомляє секретаріат заступника Голови Верховної Ради, М. Томенко зауважив, що «доведення коаліції до трьохсот голосів базовим ціннісним принципам Української держави не загрожує». «Проблема багатьох політиків, зокрема з команди В. Януковича, в тому, що більшість із них так і не знайшли часу ознайомитися з діючою Конституцією», — додав парламентарій.
Тому заяви, що в Україні будуть нові автономії чи що після 2017 року можна буде автоматично продовжити перебування Російського Чорноморського флоту в Україні, чи про те, що в Україні буде кілька державних мов, можна трактувати лише як «передвиборні або політичні заяви для неосвічених», переконаний заступник глави парламенту.
«Річ у тім, що для того, щоб скасувати всі ці базові речі, необхідно пройти шлях змін до Конституції не лише в 226, а згодом у 300 голосів, а й, що найважливіше, такі рішення повинні затверджуватися суспільством на референдумі», — наголосив М. Томенко.