Футбол. Гамбург (Німеччина). ФК «Шахтар» повернув Кубок УЄФА, котрим заволодів торік. Церемонія передачі відбулася на рибному ринку, який, щоправда, вже не використовується за призначенням. Незабаром «гірники» складуть повноваження володаря трофею. Але назавжди збережуть за собою титул володаря Кубка УЄФА. Цей турнір, як відомо, скасовано, а замість нього розігрується Ліга Європи.

— Фінал у Туреччині я ніколи не забуду, — сказав наставник помаранчево-чорних Мірча Луческу. — Саме такі моменти допомагають нам вірити в себе, свої сили і змушують рухатися вперед. Ми заслужили перемогу. І ці почуття хотілося б переживати знову і знову, — цитує румунського тренера прес-служба донецького клубу.

Гравець команди Жадсон нагадав про те, яким сюрпризом для всіх став виграш «Шахтаря» в Стамбулі в фінальному матчі проти «Вердера». Жадсон скромно змовчав про те, що саме він був героєм того пам’ятного вечора, сказавши, що заслуга може бути тільки командна.

Генеральний директор «гірників» Сергій Палкін згадував про те, як Донецьк зустрічав своїх улюбленців з Кубком УЄФА. І пообіцяв, що клуб зробить усе, щоб іще подарувати своїм прихильникам таку радість.

Коли були сказані всі належні слова і зроблені протокольні фотографії, спілкування перейшло в кулуари, якщо таке визначення підходить до рибного ринку. Мішель Платіні довго розмовляв з Мірчею Луческу. Потім спілкувався з Любошем Міхелом, у якого президент УЄФА поцікавився, як той дивиться на систему роботи на матчі бригадою з шести суддів, випробувану в матчах Ліги Європи.

А Кубок УЄФА (його тепер вручатимуть переможцеві турніру Ліги Європи) залишився стояти на сцені. Тепер на нього чекає турне по Гамбургу. А 12 травня стане відоме ім’я його нового володаря.

На знімку: Мірча Луческу і Мішель Платіні під час церемонії в Гамбурзі.

Фото з сайту ФК «Шахтар».