Футбол. Сьогодні наші клуби — «Дніпро» і «Динамо» — зіграють матчі у відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи. І завдання перед ними стоять досить складні.
Дніпропетровці хоч і перемогли тиждень тому в Києві в першому поєдинку грецький клуб «Олімпіакос» — 2:0, але на легку прогулянку до Пірея їм розраховувати не варто. Та й самі футболісти і тренери нашої команди чудово усвідомлюють, що греки не змирилися з поразкою. Звісно, сподіваються на реванш. А несамовита підтримка трибун їм забезпечена.
Провівши вдома вихідний після київської звитяги, «Дніпро» вирушив на другу частину турецького збору. Там наша команда готувалася до поєдинку з «Олімпіакосом». У тренувальному процесі участь взяли 24 футболісти: воротарі — Ян Лаштувка, Денис Бойко, Денис Шеліхов; оборонці — Ежідіо, Євген Чеберячко, Дмитро Чигринський, Дуглас, Валерій Лучкевич, Олександр Сваток, Артем Федецький, Олександр Мігунов, Сергій Палюх; півоборонці — Джаба Канкава, Євген Коноплянка, Роман Безус, Бруно Гама, Валерій Федорчук, Євген Шахов, Руслан Ротань, Андрій Близниченко; нападники — Нікола Калинич, Євген Селезньов, Роман Зозуля, Матеус.
Якщо порівнювати цей склад із першою частиною збору, то можна помітити чергову ротацію молодих кадрів: замість Станіслава Гудзя, Дмитра Нагієва та Сергія Горбунова в Туреччині працювали Сергій Палюх і Андрій Близниченко.
Нагадаємо, що «Дніпро» окрім тренувань провів і контрольний матч проти команди БІП (Китай, Пекін). І здобув результативну перемогу — 6:1. 
Учора дніпропетровці перебралися до Греції, де сьогодні в Піреї проведуть другий матч проти «Олімпіакоса». Початок зустрічі на стадіоні «Георгіос Караїскакіс» о 22.05 (за київським часом). Пряма телетрансляція на каналі 2+2.
Обслуговуватимуть зустріч арбітри з Нідерландів. Рефері — Данні Маккелі.
Настрій у нашому колективі бойовий, усі готові до матчу. І ми віримо, що український клуб успішно здолає грецький бар’єр.

*** 

З «Динамо», як відомо, історія особлива. Несправедливе суддівство і провокативна поведінка суперника призвели до того, що кияни половину матчу у Франції грали вдев’ятьох проти одинадцяти футболістів «Генгама». Наші хлопці продемонстрували зразки мужності, не дали французам забити більше двох м’ячів. Програли мінімально — 1:2. І розлютилися не на жарт.
Прикро, звичайно, що сьогодні на НСК «Олімпійський» не зможуть зіграти «нагороджені» червоними картками словенським рефері Ярмоленко, Беланда і Сидорчук (за перебір попереджень). Їх дуже не вистачатиме. Але і решта, котра залишилася в динамівських лавах, налаштована як слід. І спеціальної психологічної підготовки їм, думається, не знадобиться. Всі наші футболісти рвуться в бій, прагнуть реваншу і покарання для суперника.
Динамівці учора тренувалися на своїй базі в Кончі-Заспі й зустрічалися з журналістами.
— Слава Богу, що маємо другий матч! Якби це був, приміром, поєдинок чемпіонату України або групового етапу Ліги Європи, то, напевно, зараз емоції були б іншими. Але всі ми розуміємо, що в нас є можливість усе виправити і час для підготовки до майбутнього поєдинку, — сказав кілька днів тому наставник «Динамо» Сергій Ребров. — Найголовніше, щоб у хлопців була холодна голова, щоб вони не кинулися відразу «вбивати» цю команду. Хоча, водночас, я вважаю, що гравці «Генгама» поводилися вдома дуже негарно. І тепер вони мають бути за це покарані. Все в наших руках...
Гості прилетіли до столиці України учора в першій половині дня і розмістилися в готелі «Інтерконтиненталь». Вони викупили, окрім 20 квитків для офіційних осіб клубу, ще й 110 перепусток до 67 сектору для своїх уболівальників.
Учора ввечері «Генгам» провів традиційне тренування на НСК «Олімпійський». Його наставник Жослен Гурвеннек, зокрема, сказав:
— Нам необхідно проявити холоднокровність і витримку. В нас добре організована команда і я гадаю, що їй вистачило часу на відновлення після програного поєдинку чемпіонату Франції (0:2) «Монпельє». В київській зустрічі «Динамо» більше контролюватиме м’яч. Такий його стиль гри. Динамівці володіють великою майстерністю. Тому на нас чекає важка гра...
Матч обслуговуватиме шведська бригада суддів на чолі з рефері Мартіном Стрембергссоном.
Київський поєдинок транслюватимуть телеканали Футбол-2 та Україна. Початок о 20.00.
Одразу після зустрічі французи вирушать на батьківщину, взявши курс на Францію зі столичного аеропорту «Жуляни».