Одне із визначальних для запорізької металургії підприємство ВАТ «Запоріжкокс» (близько 10% виробництва всього українського коксу), здається, остаточно стає на рейки. Минулого місяця тут виробили на 22,6% валового коксу більше, ніж у лютому. Хоча порівняно з березнем 2009 року спостерігається ще певне відставання — на 4,5%, або рівно на 5000 тонн. Та все-таки цифри вказують на те, що попри кризові явища та надто дорогий газ, металургійна галузь (тобто єдиний споживач коксу) помітно нарощує виробництво.
Спалахнув автомобіль начальника земінспекції
Міліція з’ясовує подробиці підпалу автомобіля «Мазда», що належить начальнику Державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель у Запорізькій області Юрію Пресічу. Авто спалахнуло 6 квітня о 5-й ранку. Правоохоронці порушили кримінальну справу за статею 194, ч.2. «Навмисне знищення чи пошкодження майна шляхом підпалу, вибуху та іншим небезпечним чином. Що призвело до завдання матеріальних збитків у особливо великих розмірах».
Цікаво, що схожий інцидент із приватним джипом генерального директора Національного заповідника «Хортиця» Максима Остапенка, який загадковим чином спалахнув одного березневого вечора, мав зовсім інше продовження. Все списали на традиційне «коротке замикання».
Горять занедбані гектари
Щойно весняне сонце підсушило землю, як одразу в кількох районах Запоріжжя запалали місця стихійних звалищ, а також лісосмуги навколо міста та місця масового відпочинку городян. Як повідомила кореспонденту «Голосу України» помічник начальника головного управління МНС у Запорізькій області Юлія Баришева, тільки в Страсний тиждень по області зафіксовано 76 виїздів пожежних бригад на такі загоряння. Статистика останніх днів не краща — 17—18 виїздів щодня. 
Причину емчеесівці вбачають найперше в безвідповідальності відпочивальників, а також у діях людей, які позбавляються прибраного сміття шляхом підпалу. Як результат, наприклад, у Комунарському районі Запоріжжя за один раз вигоріло 2,5 гектара території. До того ж це завдає значної шкоди як довкіллю, так і людям, котрі змушені дихати продуктами горіння.