Таку тривожну цифру озвучила на нараді заступник голови Севастопольської МДА Ірина Цокур. Особливу тривогу влади викликає той факт, що практично всю «надбавку» дали економічно активні підприємства — майже два з половиною мільйона.
Всього роботодавці заборгували майже одинадцять мільйонів гривень, дев’ять з яких — на працюючих підприємствах. Сумнівне лідерство серед боржників закріпив за собою комунальний «Севелектротранс», у віданні якого так званий соціальний транспорт: тролейбуси й автобуси, у яких доступний пільговий проїзд.
Керівництво міста дедалі гостріше виступає за заміну менеджменту підприємства, звинувачуючи тролейбусників у пасивності при пошуку шляхів фінансового оздоровлення «Севелектротрансу». У списках боржників місяцями значиться балаклавський цегляний завод, перейменований у ПП «Юкрейн-сервіс». Тут сім десятків працівників уже не перший місяць чекають 177 тисяч зароблених гривень.
За словами Ірини Цокур, проблеми трудових колективів починають хвилювати вище керівництво й власників підприємств лише тоді, коли справа доходить до розгляду справ про банкрутство в суді.