Футбол. Новим директором столичного стадіону НСК «Олімпійський» призначений португальський фахівець Жітесс Аркіссандаш, відповідальним за будівництво львівського стадіону — Кріс Мартін, котрий працював на будівництві «Донбас Арени». Про це повідомив віце-прем’єр-міністр із питань Євро-2012 Борис Колесніков.
Окрім того, він оголосив, що новим директором будівництва термінала в донецькому аеропорту став Драгон Гаврилович. За словами Колеснікова, офіційне представлення нової команди відбудеться 21 квітня.
* * *
Сьогодні матчами «Оболонь» — «Динамо» і «Дніпро» — «Металург» (Запоріжжя) стартує 25-й тур чемпіонату країни в Прем’єр-лізі (початок обох матчів о 19.00). Завтра гратимуть: «Арсенал» — «Таврія» (15.00), «Зоря» — «Кривбас» (16.00), «Закарпаття» — «Чорноморець» (16.00), «Металург» (Донецьк) — «Ворскла» (17.00), «Металіст» — «Іллічівець» (18.00), «Карпати» — «Шахтар» (19.00).
Бокс. Чемпіон світу у надважкій вазі за версіями ІBF, WBO і ІBO Володимир Кличко у відеозверненні викликав на бій Девіда Гея (Велика Британія), котрий володіє титулом чемпіона WBA.
«Я — Володимир Кличко і я хочу надіслати це повідомлення фанатам боксу в усьому світі й безпосередньо Девіду Гею. Девіде, ти вже двічі уникав поєдинків із братами Кличками. Настав час провести такий бій. Офіційно викликаю тебе на нього. Девіде, ти не можеш тікати від мене вічно, і тобі потрібний справжній бій, щоб заслужити повагу. Я готовий, чого чекаєш ти?» — заявив український суперчемпіон.
Адам Бут, менеджер і тренер Гея, розповів, що вони переглянули відеоролик Володимира Кличка і готові розпочати перемовини. «Якщо Володимир щиро хоче цього поєдинку, то м’яч на нашій половині поля, це нам подобається. Останні переговори з братами Кличками ми вели про бій з Віталієм, тому що WBC і WBA — це найкращі пояси. На наш погляд, Віталій володіє найпрестижнішим титулом», — розповів Бут в інтерв’ю Sky Sports.
А ще цей нахаба наважився радити братам-чемпіонам провести бій між собою і визначити, хто з них битиметься з Геєм. Наплів такого, що, як то кажуть, і на голову не налазить. Отож цей панок заслужив, щоб і йому набили пику...
Хокей. Збірна України продовжує підготовку до ЧС-2010 у першому дивізіоні, який відбудеться в нідерландському місті Тілбурзі (19—25 квітня). Тренерський штаб на чолі з Михайлом Захаровим скоротив список кандидатів до 28 чоловік. На другий збір, який відбувається в Мінську і завершиться 16 квітня, не поїхали воротарі Андрій П’яткевич і Олександр Федоров, нападники — Микита Буценко, Віталій Доніка, Ігор Карлов. Їх білоруський фахівець вважає на даний момент не готовими вирішувати завдання на рівні збірної.