Колишній одеський міський голова Руслан Боделан, який перебував у міжнародному розшуку, прибув 9 квітня до Одеси із Санкт-Петербурга і заявляв, що порушені стосовно нього кримінальні справи припинені. Власне кажучи, цей факт і став причиною того, що після п’ятирічного перебування в Росії, де Р. Боделан одержав російське громадянство, він вирішив повернутися до України.
Але тріумфального повернення, а тим більше активної політичної діяльності для Боделана не вийшло. 12 квітня він спішно відбув у Росію, заявивши журналістам, що в нього накопичилися невирішені справи в Санкт-Петербурзькому морському порту, де він працює заступником начальника.
Причину другої втечі Р. Боделана розкрила Генеральна прокуратура. Глава прес-служби відомства Юрій Бойченко заявив, що Генпрокуратура скасувала постанову про припинення досудового слідства в кримінальній справі стосовно Боделана. «Одеська прокуратура вже допитала його в суботу й тепер готує офіційне рішення у цій справі», — сказав Ю. Бойченко. Він також додав, що ніякого переслідування колишнього одеського міського голови немає. Але не виключив варіанта, що одеська прокуратура може винести обвинувачення Боделану.
Нагадаємо, 27 квітня 2005 року прокуратура Одеської області порушила стосовно Р. Боделана кримінальну справу за підозрою у зловживанні службовим становищем. 5 травня 2005 року Р. Боделана було оголошено у всеукраїнський розшук. Пізніше емігрував до Росії, де прийняв російське громадянство.
А тим часом син Боделана — Володимир Русланович — наказом міністра з надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Нестора Шуфрича призначений начальником МНС по місту Одесі.