До літнього сезону Донецька залізниця підготує 767 пасажирських вагонів, кожен третій з яких буде обладнано системою кондиціонування повітря. У новому графіку, який набуде чинності в останній день весни, передбачено 24 цілорічних та чотири додаткових поїзди у кримському напрямку — до Сімферополя та Феодосії. Як повідомив «Голосу України» керівник прес-служби магістралі Володимир Селіванов, за необхідності буде призначено додаткові поїзди.
Всі пасажирські вагони укомплектують радіостанціями, аптечками, постільною білизною, мийними засобами тощо. На магістралі збираються придбати додатково понад 113 тисяч комплектів постільної білизни. На великих вокзалах відкриють 16 додаткових кас.
Літню практику в ролі провідників пасажирських вагонів пройдуть 376 студентів профільних вузів. Заохотити колег Вєрки Сердючки хочуть через змагання на звання кращого провідника. Відбіркові тури вже почалися в пасажирських вагонних депо.
Тим часом Південно-Західна залізниця погрожує з 16 квітня зупинити рух п’яти електропотягів, які забезпечують перевезення працівників електростанції від міста Славутич до 
ЧАЕС. Причина банальна: за листопад і грудень 2009 року та І квартал 2010 року атомники завинили залізниці майже 2,8 млн. грн. У разі несплати боргу до 15 квітня енергетикам доведеться шукати інший транспорт. Через брак коштів залізниця не може забезпечувати належну безпеку руху та постійне технічне обслуговування поїздів.