Рідну державу у всій її красі представили засобами ілюстративного відтворення, а також поетичним і пісенним словом на виставці у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Тімірязєва.
Виставку, присвячену черговій річниці незалежності України, назвали промовистими словами — «Моя Україна у кольорі, слові і пісні». Працівники відділу мистецтв, які готували її, запропонували відвідувачам різноманітний матеріал — поєднали різні види і форми звеличення держави.
Тут є художні полотна, вироби декоративно-ужиткового мистецтва, ілюстровані фотоальбоми, видані упродовж років нашої незалежності, а також збірки музичних творів, записані не тільки на папері, а й на дисках.
За бажання їх можна прослухати безпосередньо на виставці.
— Особливістю виставки є те, що на ній представлено роботи і відомих українських митців, і наших славетних земляків, — каже директор бібліотеки Наталія Морозова. — Наприклад, у переліку патріотичних пісень українських композиторів є популярний твір під назвою «Українцям». Він добре відомий заглавними словами «Не цурайтесь, брати, свого роду й коріння...». Написав його і виконує наш земляк заслужений артист України Станіслав Городинський. Мистецькі полотна для виставки надав ще один вінничанин — заслужений художник України Володимир Козюк. Розділ декоративно-ужиткового мистецтва представлений роботами земляків. Вишивку, килимарство, старовинний національний одяг, хустки, деякі інші побутові речі, якими користувалися наші предки, допомогли зібрати для виставки працівники обласного Центру народної творчості. Директор бібліотеки наголошує, що їхній колектив бере участь у всіх заходах, приурочених до відзначення чергової річниці незалежності держави.
 
Вінницька область.