Учора Президент України Петро Порошенко зустрівся з військовослужбовцями, яких було визволено з полону в Донецькій області (на знімку).

«25 українців нам вдалося визволити з полону. Вдалося повернути додому живими. Я дуже радий. У цьому було задіяно багато людей, багато країн, добре, що у нас є перший результат», — заявив Петро Порошенко.

Президент запевнив: робитиме все, щоб зберегти життя українських солдатів і мирних громадян. «Попри втрати і горе, ми сильні і горді, коли маємо військових, для яких честь, гідність, Україна — не просто слова, а життя», — цитує слова глави держави його прес-служба.

Керманич нагадав, що в полоні у терористів все ще перебувають понад 100 осіб. «Ми в жодному разі не припинимо боротьбу за визволення  наших громадян, бо кожен із них є українцем і кожен із них має бути вільним», — підкреслив він. «Українці прагнуть миру. Ми допоможемо всім, хто прагне миру», — наголосив Президент.

«Ми обов’язково переможемо. Бо ми — українці, ми — разом, і правда — з нами! Ми нікому не хочемо зла, але ми сильні й навчилися воювати. Ми навчилися боронити свою державу. Ми її дуже любимо і нікому нашу Україну не віддамо», — заявив П. Порошенко.

Військові подякували Президенту та всім людям, які брали участь в їхньому визволенні з полону. Олександр Чернишов, який 17 днів провів у полоні, сказав: «Ми найбільше вдячні державі за те, що про нас пам’ятали, про нас не забули, допомогли, адже надії вже не було».

Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).