Терміновим у підготовці до Євро-2012 для України є завершення монтажу трибун у Львові та Києві, а також початок будівництва терміналів у Донецьку та Львові. Про це вчора на брифінгу заявив віце-прем’єр Борис Колесніков.
«Найближчим часом плануємо завершити монтаж східної трибуни у Львові та перейти до монтажу останньої, західної. У Донецьку та Львові ми плануємо вивести аеропорти із землі, тобто на нульову позначку, щоб безпосередньо почати будівництво споруд», — сказав він.
«На столичному «Олімпійському» хочемо встановити як мінімум 50 відсотків опор і завершити залізобетонні роботи на західній трибуні. Ось те, що варто зробити нагально», — додав пан Колесніков. — Проте я хочу заявити, що всі об’єкти, без яких Євро неможливий, будуть готові в терміни, наближені до встановлених».
Раніше віце-прем’єр розповів, що у Львові було змінено генпідрядника, «взяли іноземного фахівця-консультанта, який готував стадіон «Бенфіка» в Лісабоні. Стосовно стадіону в Києві, то Б. Колесніков нагадав, що президент УЄФА Мішель Платіні відзначив прогрес. Він також підкреслив: «Уже немає жодної можливості відібрати в нас Євро».