Про посівну-2010 йшлося від час селекторної наради, проведеної у Мінагрополітики під головуванням віце-прем’єр-міністра Віктора Слаути.
За попередніми даними, поінформував міністр агрополітики Микола Присяжнюк, уся посівна площа під урожай 2010 року становитиме 26,9 мільйона гектарів, що перевищує минулорічні показники. Із 8,6 мільйона гектарів озимих на зерно в доброму та задовільному стані перебуває 85 відсотків посівів, решта оцінюються як слабкі та зріджені, зокрема, загинуло близько 3 відсотків.
Пересівати, орієнтовно, доведеться в межах мільйона гектарів. Зокрема, озимих зернових — до 500 тисяч гектарів та близько 400 тисяч — ріпаку. Найбільше таких площ у Полтавській, Сумській, Донецькій, Харківській областях.
Тим часом уже завершено сівбу ранніх зернових та зернобобових у Криму й Одеській області. На фінішну пряму хлібороби виходять у Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях.
У країні також сіють цукровий буряк. Насіння солодких коренів уже заклали у грунт на близько 70 тисячах гектарів. Ця справа, прогнозує міністр, нинішнього сезону стане економічно вигідною. Тож, за попередніми даними, площі під культурою аграрії збільшать майже на 100 тисяч гектарів. «Наші прагнення, — зазначив 
В. Присяжнюк, — щоб посіви цукрового буряку в цьому році були доведені до 420 тисяч гектарів, треба знайти необхідні стимули й мотиви... Мінагрополітики відстоює в проекті держбюджету-2010 фінансово-дотаційну підтримку в межах тисячі гривень на гектар посіяного цукрового буряку». І запевнив: «Порядок використання цих коштів буде виписано так, щоб вони йшли не на проїдання і не «для галочки», а на те, щоб стимулювати і мотивувати посіви цукрового буряку — якісного й високопродуктивного».