Двоє солдатів строкової служби 93-ї окремої механізованої бригади 6-го армійського корпусу загинули від вибуху снаряда великого калібру. Тіла загиблих знайшли цієї суботи на 239-му загальновійськовому полігоні, що поблизу смт Черкаське на Дніпропетровщині. Того дня тут проводилися планові стрільби зі стрілецької зброї та гранатометів. Однак пост №5, на якому несли службу солдати, знаходився на відстані 8 км від вогневого рубежу.
За словами начальника штабу, першого заступника командира 6-го армійського корпусу Олександра Локоти, є кілька версій: це міг бути танковий чи артилерійський снаряд із минулих стрільб, з радянських часів чи навіть з часів війни. Не виключено, що вибухонебезпечний предмет хтось підкинув у вогнище (солдати розводять вогонь, щоб погрітися), але малоймовірно, що вони зробили це самі, оскільки були не новобранцями. А доступ на полігон, коли не проводяться навчання, відкритий.
За десять днів експерти мають сказати, що стало причиною загибелі військовослужбовців. Олександру Гуділову з Артемівська та Миколі Сурикову із села Славгород Синельниківського району Дніпропетровщини залишалося служити щонайбільше до кінця квітня.