Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики заслухав інформацію Рахункової палати України за результатами аудиту використання коштів державного бюджету на ліквідацію наслідків підтоплення в містах і селищах України.
Результати аудиту свідчать, що діяльність Міністерства з питань житлово-комунального господарства з запобігання та ліквідації наслідків підтоплення територій в містах і селищах України є незадовільною і неефективною.
Представник Рахункової палати зазначив, що мета комплексної програми ліквідації наслідків підтоплення територій в містах і селищах, затвердженої Кабінетом Міністрів у 2002 р., не досягається, а бюджетні кошти використовуються з порушенням чинного законодавства.
Заступник міністра з питань житлово-комунального господарства Сергій Зімін відзначив, що фінансування цієї програми з державного бюджету не здійснювалося, хоча пропозиції до бюджетних запитів надавалися міністерством щорічно. Заходи програми виконувалися, в основному, за рахунок коштів місцевих бюджетів та підприємств.
За результатами обговорення комітет рекомендує Кабінету Міністрів при доопрацюванні проекту закону про державний бюджет України на 2010 рік передбачити асигнування на погашення кредиторської заборгованості за 2007—2008 роки за бюджетною програмою «Ліквідація наслідків підтоплення територій в містах і селищах України» та видатки на завершення робіт на недобудованих об’єктах.
Члени комітету також рекомендують урядові доручити Міністерству з питань житлово-комунального господарства розробити нову редакцію комплексної програми та подати її на затвердження до Кабінету Міністрів.