Комітет з питань науки і освіти розглянув питання про забезпечення основних потреб освіти і науки та ухвалив пропозиції до проекту закону про державний бюджет України на 2010 рік.
Зокрема, комітет пропонує обов’язково передбачити належний рівень заробітної плати педагогічним та науково-педагогічним працівникам, фінансування наукових досліджень із сучасним науковим обладнанням, а також державних наукових та науково-технічних програм, програм інноваційного розвитку держави тощо. Також слід закласти кошти на безплатне житло педагогам, котрі працюють у сільській місцевості і селищах міського типу, та пенсіонерам, вважають народні депутати.
Члени комітету наполягають на тому, щоб державним бюджетом було профінансовано цільові програми «Учитель», «Шкільний автобус», «Комп’ютеризація та інформатизація навчальних закладів у сільській місцевості», «Студентський гуртожиток» тощо. Слід забезпечити загальноосвітні навчальні заклади підручниками та сучасним навчальним лабораторним обладнанням.
У пропозиціях наголошується про збереження пільг учням, студентам та аспірантам з числа дітей-сиріт, інвалідів та інших категорій. Окрім того, необхідно передбачити кошти на оснащення спеціальним обладнанням закладів для дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку.
Члени комітету підкреслили, що вкрай важливо виділити бюджетні гроші на проведення зовнішнього незалежного оцінювання.