«Я хочу, щоб держава працювала для людини, а не навпаки», — заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко (на знімку), перебуваючи з робочою поїздкою у Хмельницькому, повідомляє прес-служба парламентарія.
Саме з цією метою народний депутат вніс на розгляд парламенту законопроект № 6121, який передбачає, що за порушення правил дорожнього руху водія не можна штрафувати в тому випадку, коли це порушення сталося з вини держави, а саме — дорожньої служби, яка не утримує систему забезпечення дорожнього руху в нормі.
«Наприклад, водій перетинає осьову лінію, бо не бачить її через лід або бруд на дорозі, або ж він просто змушений об’їжджати яму. За таких обставин порушення правил дорожнього руху відбувається не з вини водія, — розповів Гриценко. — У таких випадках треба штрафувати не водія автівки, а того, хто не утримує дорогу в порядку. Це, до речі, передбачено чинним законодавством — Кримінальним кодексом — і стосується керівників дорожніх служб», — наголосив він.
З цих міркувань голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони повторно вніс до Верховної Ради законопроект № 5066 про повне скасування державного техогляду приватного автотранспорту. «Цей обман і корупцію треба врешті-решт припинити, — впевнений Гриценко. — Водій сам чудово знає свою машину і несе відповідальність за її технічний стан. Тому побори і приниження у ДАІ треба припинити», — підкреслив він.