Цього тижня Верховна Рада, найімовірніше, розгляне державний бюджет України на цей рік. А до травня його буде ухвалено, опубліковано і введено в дію. Про це в інтерв’ю «Голосу України» заявив народний депутат Михайло Чечетов (Партія регіонів). На завтра заплановано й розгляд державної програми економічного та соціального розвитку України на 2010 рік.
«Поїздка Прем’єр-міністра України Миколи Азарова до Москви саме й пов’язана з основними параметрами формування ціни на газ, від чого і залежить наш бюджет. А оскільки переговори були успішні, думаю, на цьому тижні активно розглянемо основний фінансовий документ країни, — пояснив свій оптимізм народний депутат. — Це буде реальний і збалансований кошторис, в якому буде закладено ресурс на виконання закону про підвищення соціальних стандартів. Те, що відмовлялася робити Тимошенко, реалізує уряд Азарова».
Крім того, за його словами, на цьому тижні народні депутати обговорять і низку законопроектів, які мають стимулювати розвиток промисловості, малого бізнесу і підприємництва. «Середній клас — це основа стабільності держави», — переконаний регіонал.
Сьогодні у розкладі засідання зміни до деяких постанов Верховної Ради (щодо чисельності та персонального складу комітетів). Автор постанови Олександр Єфремов пропонує збільшити кількісні межі представництва у комітетах Верховної Ради України з 20 до 30 народних депутатів та окремо для Комітету з питань бюджету — верхню межу встановити на рівні не більше 35 народних депутатів.
У проекті — і зміни до закону «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» (щодо підтримки осіб, які доглядають дітей-інвалідів), зміни до закону «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України», низка законопроектів щодо соціальної захищеності інвалідів.
У четвер народні депутати планують розглянути зміни до закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів; посилити заходи боротьби з браконьєрством; першочергово забезпечити автомобілями інвалідів війни.
А в п’ятницю після години запитань до уряду парламент заслухає звіти п’яти тимчасових слідчих комісій, зокрема, щодо розслідування обставин, пов’язаних із звинуваченнями у розбещенні неповнолітніх, порушення посадовими особами державних адміністрацій Київської області Конституції України та отруєння Віктора Ющенка.