На залізничному вокзалі Сімферополя близько п’ятидесят інвалідів із Дніпропетровської, Київської, Донецької, Полтавської областей і Криму, які прибули до АРК на всеукраїнський з’їзд, провели мітинг на захист своїх прав.
Люди вимагали аби держава не відбирала права на санаторно-курортне лікування й безперешкодний доступ до организацій та держустанов. «Уряд Миколи Азарова скасував всі рішення, яких ми ледь домоглися від колишнього уряду Юлії Тимошенко. У результаті сьогодні не виділяються гроші на лікування інвалідів-спинальників у спеціалізованих санаторіях», — сказав один з організаторів акції, член кримської республіканської спілки інвалідів «Надія» Олег Соколов. А без державної підтримки санаторії, що спеціалізуються на оздоровленні інвалідів-спинальників, припинять своє існування.
За словами учасників акції, місцева влада повсюдно порушує права інвалідів на безперешкодний доступ до держустанов. Шлях — до чиновницьких кабінетів людині в колясці перешкоджають сходи, — пандуси там будують украй рідко.
«Сьогодні ми маємо намір жорстко заявити про себе, —  сказав О. Соколов. — Раніше ми перекривали трасу, сьогодні ляжемо на залізничні колії».