Президент УЄФА Мішель Платіні (на знімку), котрий побував із дводенним візитом в Україні, заявив: якщо якесь із приймаючих міст не буде вчасно підготовлено до Євро-2012, чемпіонат може бути організований у чотирьох польських і двох українських містах.
«Ми завжди можемо організувати Євро-2012 в чотирьох містах у Польщі та в двох в Україні. Це правила, встановлені виконавчим комітетом УЄФА», — відзначив глава європейської футбольної спілки.
Вже вкотре він нагадав, що в УЄФА немає плану «В» стосовно нашої країни: «Ми гратимемо в Україні. Вирішили — в чотирьох містах. Але якщо одне з них вилетить, то гратимемо у двох. Таке наше рішення».
При цьому Платіні сподівається, що всі чотири українські міста все-таки встигнуть підготуватися до чемпіонату. «Весь світ зараз дивиться на Україну. Вона знаходиться на дуже важливому роздоріжжі, від якого залежить її імідж, і це стосується не тільки Євро-2012», — сказав він.
Мішель Платіні зустрівся і з Президентом України Віктором Януковичем і поставив умову протягом двох місяців показати реальні результати в роботі з підготовки до Євро-2012. Про це пан Платіні заявив на підсумковому брифінгу свого інспекційного візиту в Україну.
«У розмові я був дуже чітким і зрозумілим. Я пояснив ситуацію, що останні три роки Григорій Суркіс дуже багато працював над підготовкою приймаючих міст, але нам зараз потрібні і гарантії від уряду. Я сказав, що протягом наступних двох місяців Україна має показати сильне просування», — підкреслив він.
Високий гість пояснив, що наполіг саме на двомісячному терміні, оскільки пізніше вже буде складно надолужити згаяний час. Також він повідомив, що Янукович був дуже коректним і запевнив, що всі роботи з підготовки будуть проведені і він особисто за цим простежить. «Глава держави розуміє, що роботи дуже багато. Однак він запевнив, що все буде зроблено, щоб Євро-2012 вдало пройшло в Україні», — розповів керівник УЄФА.
Фото Дмитра ЛАРІНА.