Учора у столиці провели чергову акцію на підтримку книгарні «Сяйво». Біля замурованих вікон та забарикадованого вантажівкою входу зібралося близько трьох десятків молодих митців та поетів, а також простих людей, яким не байдужа доля книгарні.
— Минуло майже два місяці відтоді, як книгарню «Сяйво» було захоплено рейдерами, — каже активіст громадської ініціативи «Чорний комітет» Богдан Тицький. - Уже було проведено не одну акцію протесту, але книгарню так і не повернули людям і її законним власникам. Ми виступаємо за те, аби книгарня «Сяйво», яка не один десяток літ знаходилась на Хрещатику, була там і надалі. По суті, це один із небагатьох осередків культури в центрі міста. Тому нам принципово, аби книгарня тут і залишалася. На нашу думку, вся ця ситуація із захопленням «Сяйва» не просто боротьба двох власників за приміщення. А протистояння між культурою та безкультур’ям.
Активісти громадської ініціативи «Чорний комітет» запевняють, учорашня акція - лише початок. Це лише перша акція, яку провів наш комітет стосовно книгарні «Сяйво». Ми взяли ситуацію під свій моніторинг. І продовжимо свою боротьбу за книгарню, бо для нас це принципове питання.