На миколаївському державному підприємстві НВКГ (науково-виробничий комплекс газотурбобудування) «Зоря»-«Машпроект» ветерани війни і праці, фронтовики в особливій шані, вони — золотий фонд заводу. На комплексі вже багато років активно й плідно працює ветеранська організація, в активі якої величезна кількість добрих справ.
Вийшовши на заслужений відпочинок, ветерани заводу не стали пенсіонерами в традиційному розумінні цього слова. Життєва мудрість, загартування, активна життєва позиція не дають нудьгувати: ветеранському запалу може позаздрити пасивне «комп’ютерне» покоління. Звикши бути попереду, сивочолі «старі» з молодою душею, як і раніше, на передовій лінії суспільства. Багато читають, чудово орієнтуються в соціальних і політичних процесах, обмінюються думками, дискутують, колективно відвідують музеї й виставкові зали. За доброю старою традицією щопонеділка ветерани зустрічаються в Будинку культури «Зоря» і кожна така зустріч незабутня.
У переддень 65-ї річниці перемоги над фашистською Німеччиною адміністрація й профком НВКГ «Зоря»-«Машпроект» підготували для фронтовиків і учасників Великої Вітчизняної війни вагомі подарунки. Серед них — 80 безоплатних путівок на оздоровлення в заводському профілакторії «Чайка», культурна програма, безплатна передплата на періодичні видання, істотна фінансова підтримка.
А 100 учасників Великої Вітчизняної війни вже з 1 травня й до кінця року одержуватимуть повний комплект парламентської газети «Голос України».
Миколаїв.