Щиро вітаю вчених, конструкторів, інженерно-технічних працівників з професійним святом — Днем працівників ракетно-космічної галузі України.
За роки незалежності в Україні збережено й примножено потенціал космічної галузі, досягнуто повного циклу створення та використання космічної техніки, яким володіють лише сім країн світу. Цей беззаперечний успіх відбувся завдяки цілеспрямованості, невтомному пошуку нового, наполегливості, самовідданості, високому професіоналізму керівників промислових підприємств, організацій та установ.
Сьогодні космічна діяльність допомагає сформувати Україні позитивний імідж розвиненої з потужним науковим і технічним потенціалом високотехнологічної держави. Лише за останні роки космічною галуззю спільно з фірмами США, Росії, європейських країн створено унікальні космічні ракетні комплекси: «Морський старт», «Дніпро», «Наземний старт». А загалом за роки незалежності здійснено 116 пусків ракет-носіїв вітчизняного виробництва та виведено на орбіту 224 космічні апарати.
Авторитет і активна позиція вчених, фахівців галузі сприяють інтеграційним процесам та налагодженню широкої співпраці в космічній сфері з Російською Федерацією, США, Європейським Союзом та іншими країнами світу.
Активні дії підприємств космічної галузі на світовому ринку космічних технологій та послуг переконують, що економіка України знаходиться на правильному шляху реформування та поступального піднесення.
У цей святковий день бажаю вам і далі примножувати добру славу українських ракетобудівників, успішно здійснювати нові космічні проекти на благо нашої держави, українського народу.
Щастя, добра, благополуччя, міцного здоров’я вам і вашим родинам.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.