Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк на установчому засіданні новоствореної ради з розвитку територій регіону, протидії корупції й організованій злочинності оголосив про розробку перспективної десятирічної програми під назвою «Івано-Франківщина — писанковий край».
М. Вишиванюк запевнив, що на Прикарпатті також буде відновлено програму реконструкції населених пунктів, яка свого часу, під час його попереднього керівництва областю, дала непогані результати. Пріоритетом у цій програмі буде село, зокрема, будівництво сільських доріг, тротуарів та всієї інфраструктури. Водночас, вважає він, «без залучення інвестицій економічний рух області вперед неможливий». Тому «треба створити відповідний інвестиційний клімат». Для цього при управлінні економіки створять окремий департамент з підтримки розвитку бізнесу в області.
Для активізації цієї роботи розроблено положення про визначення кращих і гірших населених пунктів. Кращим сільським, селищним і міським радам вручатимуть премії, а найгірших, за словами голови ОДА, нагородять «перехідним демократичним віником», символічною вартістю 10 тисяч гривень, який неодмінно «має зберігатися в службовому кабінеті того чи іншого горе-керівника громади».

Івано-Франківська область.