Голова Луганської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Дмитро Снєгирьов подав у Донецький окружний апеляційний суд позовну заяву. Він просить скасувати й визнати нечинним Указ Президента України Віктора Ющенка від 6 травня 2005 року про присвоєння звання «Герой України» Олексію Бересту, який 30 квітня 1945 року підняв червоний прапор над Рейхстагом.
Дмитро Снєгирьов уважає, що присвоєння звання «Герой України» О. Бересту є «протиправним на тій підставі, що О. Берест не є громадянином України, бо помер 1970 року в місті Ростові-на-Дону (РФ). Відповідно до рішення колегії суддів Донецького окружного апеляційного суду від 2 квітня 2010 р. під головуванням К. Абдукадирової за позовом В. Оленцевича встановлено, що «особи, які померли до 1991 року, не можуть бути громадянами України». Дмитро Снєгирьов сподівається на задоволення судом його позовних вимог, оскільки обґрунтуванням цього позову є ті самі аргументи, що й у позові В. Оленцевича у справі про нагородження Степана Бандери. «Суд не наважиться застосувати подвійні стандарти щодо розгляду по суті двох ідентичних справ», — переконаний Снєгирьов.
Не платиш податок — віддай землю
Вилучення земельних ділянок у тих, хто більше півроку не платить земельний податок, ініціює комісія з питань реалізації державної політики в сфері раціонального використання й охорони земель ДПА в Луганській області. Такі пропозиції надіслано в місцеві органи самоврядування.
Крім того, щоб розширити базу оподатковування, ефективним заходом уважається інвентаризація землі всіх власників і землекористувачів. До 150 місцевих рад податківці звернулися з пропозицією, щоб під час затвердження бюджетів виділити для цього кошти. 13 рад прийняли таку пропозицію і вже передбачили більше 460 тисяч гривень.