Реалізується проект Української бібліотечної асоціації «Інформація органів влади для громадян у публічній бібліотеці»
Програма сприяння парламенту України (ПСП), що підтримується Агентством США з міжнародного розвитку (USAІD), співпрацює з Верховною Радою України вже 15 років: надає народним депутатам та апарату парламенту порівняльну інформацію, проводить тренінги та консультації щодо ефективної роботи парламентських органів, належного виконання парламентських функцій та зміцнення спроможності єдиного законодавчого органу України.
З вересня 2008 року почалася нова фаза діяльності програми, що впроваджується Інститутом ім. Джона Гленна університету штату Огайо і триватиме до травня 2011 р.
Одним з пріоритетів на цьому етапі діяльності є пошук найефективніших шляхів доступу громадян України до законотворчого процесу. Шукаючи виконавця цієї програми, USAІD оголосила конкурс, у якому з 17-ти заявлених претендентів перемогла Українська бібліотечна асоціація. Тут нині й реалізується проект «Інформація органів влади для громадян у публічній бібліотеці: пошук, доступ, консультування».
Відповідно до завдань проекту розроблено програму «Організація доступу до інформації органів державної влади України у бібліотеках». На основі цієї програми проводиться навчання бібліотекарів. Для них підготовлено методичний посібник «Інформація органів державної влади України: як шукати і використовувати наявні інформаційні ресурси».
Програмою передбачено проведення шести регіональних тренінгів для працівників центральних районних (міських) бібліотек. На тренінгах даються практичні поради щодо створення мережі пунктів доступу громадян до офіційної інформації. Такі пункти, після реалізації проекту, працюватимуть у 123-х публічних бібліотеках України, серед яких 13  обласних універсальних наукових бібліотек, дві обласні та одна районна бібліотеки для дітей та юнацтва, а також районні та центральні міські бібліотеки.
На наступному етапі співпраці до мережі буде залучено шкільні, вузівські та спеціальні книгозбірні України. Окремими категоріями користувачів таких пунктів мають стати люди похилого віку та особи з обмеженими фізичними можливостями.
Також передбачається введення спецкурсів для студентів бібліотечної спеціальності щодо надання доступу до офіційної інформації. Запровадження вказаних спецкурсів у навчальні плани вузів може бути підтримане Українською бібліотечною асоціацією на основі малих грантів.