У столичній галереї «Вернісаж» 10 квітня відкриється передаукціонна виставка
Галерея «Вернісаж», відома своїми щомісячними аукціонами колекційних предметів мистецтва, презентує особливий аукціон, на якому будуть представлені рідкісні екземпляри з колекції галереї та приватних зібрань. Це живописні роботи музейного формату, що можуть прикрасити будь-яку приватну колекцію. Відомі українські та російські майстри XІX—XXІ століть:         М. Глущенко, Т. Яблонська, Ф. Коновалюк, І. Рєпін (портрет молодого чоловіка, середина 1891 року), В. Казанцев, С. Яровий, класик радянського авангарду А. Лабас (робота 1954 року), А. Маневич (його київський період), А. Гірв, ікона Олександра Невського початку XІX століття (Москва). Один з найрідкісніших художників — радянський академік Я. Ромас. Тут буде представлений варіант його картини «Після лову», що знаходиться у Третьяковській галереї в Москві. Радянський імпресіоніст Микола Баскаков — народний художник, який увійшов до десятки найкращих художників СРСР, відомий кримський імпресіоніст Ф. Захаров та інші.
Серед унікальних картин — портрет аристократки післянаполеонівських війн. На жінці — розкішне і багате вбрання, що стало популярним після війн Росії на Кавказі. Немає доказів, що це робота пензля Брюллова, але зовнішня схожість на його манеру і період написання картини дозволяють сміливо припустити, що це школа Брюллова.
Отже, вся виставка — це збірка робіт метрів українського і російського мистецтва XІX—XXІ століть та Європи XVІІІ—XІX століть. Колекцію можна буде оглядати з 10 до 16 квітня, а завершиться виставка аукціоном 17 квітня.
За словами керівників галереї, покупцями таких цінностей є представники нашої української еліти, які є постійними відвідувачами галереї. Просту публіку, яка, за словами класика, «купує лише очима», звісно, цікавить, скільки нині коштує колекційне мистецтво. В галереї нам люб’язно повідомили, що стартові ціни аукціону диференційовані: від 25 тисяч доларів «за Рєпіна» до 40 тисяч — «за Брюллова».
Вл. інф.
На знімку: картина Миколи Баскакова «Перед прем’єрою».