Всеукраїнська громадська організація «Асоціація безпеки дорожнього руху» спільно з Національною спілкою журналістів України оголосили конкурс на кращу журналістську роботу на тему: «Зробимо дороги безпечними. Разом!». 
Триває він з 15 березня до 1 жовтня 2010 року. До участі запрошуються журналісти, які працюють у засобах масової інформації, студенти, інші автори. Основна мета заходу — стимулювати роботу електронних і друкованих засобів масової інформації до створення і поширення телевізійних і радіопередач, газетних і журнальних публікацій на тему безпеки дорожнього руху.
На думку організаторів конкурсу, такі публікації допоможуть зберегти тисячі життів українців. Адже щодня в ДТП на вітчизняних дорогах гине понад 20 осіб і близько сотні отримують травми й тяжкі каліцтва. За показниками смертності наша країна посідає 5-те місце в Європі. Третина загиблих в аваріях — молодь до 29 років. Зважаючи на таку загрозливу статистику, в країні активізується рух за зменшення кількості ДТП. Однак цю проблему можна подолати лише спільними зусиллями влади, бізнесу, громадських організацій та засобів масової інформації. Без журналістської активності каліцтва в аваріях не подолати. Оскільки ЗМІ формують громадську думку й у такий спосіб здатні переконати водіїв, що на дорозі потрібно поводити себе за правилами.
Учасники мають надати журі не менше чотирьох матеріалів на тему безпеки дорожнього руху, опублікованих у рамках проведення конкурсу. Проекти подаються у двох друкованих примірниках і один — на електронному носієві. Текст роботи має відповідати таким вимогам:
— однобічний друк на аркушах формату А4;
— 1,5 інтервал між рядками;
— поля 2,5 см (з усіх боків);
— шрифт Tіmes New Roman;
— обов’язково нумерація сторінок.
Матеріали можуть бути написані як українською, так і російською мовою. Номінації конкурсу: журналіст друкованого ЗМІ, журналіст інформагентства або інтернет-видання, радіожурналіст, тележурналіст, студент-автор ЗМІ вищого навчального закладу. Засоби масової інформації, журналісти яких стануть переможцями, отримують спеціальні премії від спонсорів конкурсу.

По додаткову інформацію необхідно звертатися в прес-службу ВГО «Асоціація безпеки дорожнього руху» за адресою: 01001, Київ, вул. Станіславського, 3, офіс 6; тел. 044 238 80 82; або до Національної спілки журналістів України: 01001, Київ, вул. Хрещатик, 27-а, тел. 044 234 52 09.