Кафе «Бастіон», розташоване на в’їзді до Кам’янця-Подільського, не має права на існування, але чомусь працює аж із... 2001 року. Про це повідомила начальник управління економіки міськради Оксана Кушнір. Головний бізнес закладу на автотрасі — послуги для водіїв, бензинова заправка, міні-готель. З початку року у приватного підприємства помінявся господар, відтак новий власник почав робити кроки щодо отримання належних документів. Зрозуміло, що до їх видачі кафе мало б закритися, однак продовжувало працювати, незважаючи й на подання правоохоронних органів до міської влади з приводу правопорушень.
— Працівники міліції фіксують часті бійки в закладах громадського харчування чи на їхній території, — каже завідуюча відділом громадських зв’язків міськвідділу внутрішніх справ Елеонора Костинська, — за останні роки ми не раз робили подання щодо цілої низки закладів — «Плейбой», «Вітьок», «Вікторія», «Бастіон», просили обмежити час їх роботи. За нашими сигналами влада мусить вжити відповідних заходів. Щодо «Бастіону», то тут міліція документально зафіксувала навіть зберігання наркотиків.
У цьому ж злощасному закладі постраждав 30-річний громадянин Г. Наприкінці березня його та двох товаришів біля кафе зустріла та побила компанія з чотирьох осіб. За фактом порушено кримінальну справу, триває слідство. Г. опинився у реанімації: кома, струс, він балансує на межі життя та смерті. Найбільше вражає, що персонал «Бастіону» не спромігся викликати «швидку» чи надати першу допомогу потерпілому. Побитий до ранку пролежав на холодній землі, стікаючи кров’ю. За словами медиків, якби його вчасно доставили в лікарню, стан був би не таким критичним.
Після жорстокої бійки депутат міськради Андрій Заїкін на останній сесії звернувся із запитом про обмеження часу роботу кафе «Бастіон» у нічний час. Депутат, вочевидь, не знав, що заклад взагалі не має права обслуговувати клієнтів. На щастя, було прийнято рішення закрити кафе. Але чи послухає владу господар, якщо майже 10 років тут ігнорували і закон, й елементарну турботу про безпеку відвідувачів.