Днями на центральній вулиці Хмельницького з’явився верблюд на повідку. Навколо тварини та її поводиря зібрався цілий натовп. Цей «корабель пустелі» — один з мешканців зоокуточка міського парку. Крім нього там живуть павичі, лебеді, собаки, коти, кролі та... ведмеді.
Так, нині хмельниччани у міському парку можуть побачити пару трьохмісячних ведмежат. Хоча у ведмедів Аліси і Тимка це вже чотирнадцяті за ліком синок і донечка. Ведмежата ще не мають імен. Працівники парку навіть оголосили конкурс серед хмельниччан на краще прізвисько. Минулого року, приміром, з’явились на світ Василько та Василинка. Вони, напевно, жили в парку найдовше, поки для них не знайшовся новий господар. Адже головне — не просто продати ведмежат і виручити за них гроші, котрі, до речі, теж дуже потрібні для того, щоб прогодувати всіх мешканців зоокуточка, але віддати їх у турботливі і надійні руки. Василь із Василинкою майже рік чекали, поки їхній новий хазяїн збудує для них зручні вольєри.
Але тепер «дитячі кімнати» знову не порожні. Крихітки могли б ще трохи пожити із мамою, але через те, що поруч знаходиться великий Тимко, змушені жити окремо. Тому маму заміняє, ледь не в прямому розумінні слова, доглядальниця парку.
Фото автора.