Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матчі у відповідь. 7 квітня.
«Бордо» (Франція) — «Ліон» (Франція). 1:0. Бордо. «Шабан-Дельма». 33 897 глядачів. Гол: Шамах, 45. Перший матч 1:3.
Абсолютно рівні суперники, провели дуже напружені й непередбачувані матчі, обмінялися домашніми перемогами. Однак перепустку до наступного раунду вручено «Ліону». Вважатимемо, що це йому нагорода за завзяття. Адже ця команда за часи свого лідерства у Франції постійно виходила до плей-оф Ліги чемпіонів, але ніколи не діставалася до такої високої стадії розіграшу. Вирішальним фактором на користь підопічних Клода Пюеля саме й став значно більший досвід у таких протистояннях.
«Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Баварія» (Німеччина). 3:2. Манчестер. «Олд Траффорд». 74 482 глядача. Голи: Даррон Гібсон, 3, Нані, 7, 41 — Олич, 43, Роббен, 74. Вилучено Рафаела да Сілву («МЮ», 50, друге попередження). Перший матч — 1:2.
Питання реваншу за пам’ятну поразку у фіналі ЛЧ 1999 року «Баварія», як бачимо, вирішила остаточно. Тоді, можна так висловитися, ми стали свідками абеткової істини, що гра триває не тільки протягом 90 хвилин, а ще й у компенсований час.
Цього разу нам показали ще один варіант, котрий згадуватимуть, можливо, не один рік. У першому таймі протягом 41 хвилини «Манчестер» просто без жодних ознак жалості розмазав команду гостей по полю. Часом мюнхенці мали вигляд ще безглуздіший, ніж «Арсенал» під час побиття «Барселоною» днем раніше.
Однак дві події поставили все з ніг на голову. Спершу англійська команда захиталася після несподіваного пропущеного м’яча від Івіци Олича перед самою перервою. А зламалися підопічні сера Алекса Фергюсона, коли видалили Рафаела да Сілву. Оце вам і реванш, будь ласка. «Манчестер», котрий майже протягом тайму був просто чудовий, у підсумку зійшов із дистанції. Далі крокує «Баварія», котра прагматично домоглася потрібного їй результату. У півфіналі вона побореться з «Ліоном».
Ще одну півфінальну пару, як ми вже повідомляли, склали іспанська «Барселона» та італійський «Інтер».
* * *
Чемпіонат України. Прем’єр-ліга 13-й тур. 7 квітня.
«Зоря» — «Металург» (Донецьк). 1:1. 8 000 глядачів. Рефері — Шмигельський (Львів). Голи: Лазарович, 68 — Мгуні, 63.
«Карпати» — «Таврія». 1:0. 18 000 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Гол: Ощипко, 79.