Віце-прем’єр Володимир Семиноженко представив сумській громаді голову обласної адміністрації Юрія Чмиря. Новий очільник запевнив, що його команда зробить усе, щоб регіон став одним із найуспішніших у державі.
Здійснити задумане, на думку Ю. Чмиря, допоможе державна підтримка бюджетоутворюючих підприємств. Кинуті напризволяще, практично забуті владою, вони роками варилися у власному соку і залишалися один на один із цілим оберемком непідйомних проблем. Саме через них фактично на узбіччі економічного відродження регіону залишилися десятки колись потужних підприємств, зокрема, шосткинські казенні заводи «Імпульс», «Зірка», ВАТ «Сумихімпром» та інші. «Завдання нової команди — вжити термінових і невідкладних заходів для подолання кризових явищ на них», — підкреслив він. Глава облдержадміністрації переконаний, що розквіт економіки регіону неможливий також без всебічного розвитку аграрного сектору та сільських територій. Попередники всі надії покладали на інвесторів і в багатьох випадках сіли з ними в калюжу. А більшість «рятівників» відразу дали зрозуміти: порятунок потопаючих — у власних руках селян. А відтак останні роки село почало хиріти небувалими темпами. «Аби переломити ситуацію на краще - потрібні бажання і воля. І вони у нас є», — наголосив він.
Акцентуючи увагу присутніх на розвитку малого і середнього бізнесу, Ю. Чмирь наголосив, що саме він є одним із наріжних каменів, який прискорить вихід економіки області із застою. Серед пріоритетів нової команди також постійне залучення інвестицій в економіку області.
 
Сумська область.