Учора під головуванням Президента України Віктора Януковича відбулося засідання Координаційної ради з питань відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років.
«Це свято для всього українського народу, і воно справді завжди було народним. Ми з вами повинні провести всі заходи, передбачені на території України, так, щоб учасники Великої Вітчизняної війни, їхні діти й онуки відчули, що спадкоємність поколінь у нас була і буде завжди», — сказав Віктор Янукович.
Глава держави висловив тверде переконання, що підготовку і проведення ювілею Перемоги насамперед потрібно спрямувати на посилення державної турботи про старше покоління, інвалідів та учасників бойових дій, вдів загиблих учасників війни.
Віктор Янукович зазначив, що після збільшення розміру соціальних виплат ветеранам війни до Дня Перемоги мають бути конкретні та злагоджені дії центральних і місцевих органів виконавчої влади щодо поліпшення життя найповажніших співвітчизників. Він окремо наголосив на необхідності якнайшвидшого вирішення всіх нормативно-правових та організаційних питань проведення парадів військ у містах-героях — Києві, Керчі, Одесі та Севастополі. Президент, як повідомляє його прес-служба, також акцентував увагу на важливості реалізації проекту «Потяг перемоги».
А Прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив, що на сьогодні вже вирішено питання із виготовлення ювілейних медалей «65 лет Победы в Великой Отечественной войне 1941 — 1945 гг.», які отримають понад 1,8 млн. ветеранів. Водночас за дорученням уряду місцеві органи влади приводять у належний стан братські могили, цвинтарі, меморіальні комплекси, місця почесних поховань. Крім того, за словами глави уряду, влада знайшла можливість майже удвічі збільшити допомогу тим, хто, не шкодуючи життя та здоров’я, захищав Батьківщину.
«Також ми стовідсотково забезпечимо житлом інвалідів Великої Вітчизняної війни першої групи. Ми передбачили виділення на це 156 мільйонів гривень. Нині таких ветеранів, інвалідів ВВВ, які не мають гідно облаштованого житла, — 520 осіб», — повідомив М. Азаров.
За словами керівника уряду, передбачено і виділення 50 мільйонів гривень на забезпечення 1240 інвалідів ВВВ першої групи автомобілями.