Комітет з питань науки і освіти рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» (узгодження із Цивільним кодексом України і гармонізація із законодавством ЄС)».
Зокрема, пропонується привести у відповідність термінологію Закону «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» до термінології Цивільного кодексу України. Передбачається врегулювати питання щодо охорони прав на колективну торговельну марку, доповнити перелік підстав для відмови в реєстрації прав на неї та визнання їх недійсними, змінити процедуру проведення експертизи заявки на торговельну марку.
* * *
Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі» (узгодження із Цивільним кодексом і адаптація до законодавства ЄС).
Народні депутати переконані, що зміни, запропоновані у цих законопроектах, удосконалять систему охорони прав на знаки для товарів і послуг, а також на винаходи і корисні моделі.