Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матчі у відповідь. 6 квітня.
ЦСКА (Росія) — «Інтер» (Італія). 0:1. Москва. «Лужники». 50 000 глядачів. Гол: Снейдер, 6. Вилучено Одія (ЦСКА, 49, друге попередження). Перший матч — 0:1.
Успішно відбивши кілька розвідувальних випадів господарів поля, «Інтер» забив і звів нанівець інтригу в цій зустрічі. Мабуть, лише найвідданіші уболівальники московського клубу сподівалися на успіх своєї команди.
Гол гості забили після того, як один ну дуже корисний гравець міланської команди — Дієго Міліто — заробив для іншого значимого футболіста чорно-синіх — Веслі Снейдера (на знімку) — штрафний у перспективній близькості від воріт Ігоря Акінфєєва. Нідерландець пробив над стінкою і вразив ворота ЦСКА.
— На жаль, матч від самого початку пішов не так, як хотілося б, — поскаржився після зустрічі тренер господарів Леонід Слуцький. — Пропустили м’яч зі стандарту, отримав травму Березуцький. Важко без значної кількості виконавців з основного складу. Були відсутні ще й Алдонін та Красич. Та ще й вилучили Чіді Одія, і ми фактично майже всю другу половину грали вдесятьох...
— Ми виграли п’ять разів поспіль і цілком заслужено вийшли до півфіналу, — сказав наставник гостей Жозе Моуріньо. — Можна говорити про повне перевтілення «Інтера» у Лізі чемпіонів. Тепер ця команда впевнена в собі й у неї правильний характер. Це команда Ліги чемпіонів, котра змінилася психологічно. Тепер ми впевнено домагаємося результату й прагнемо більшого...
«Барселона» (Іспанія) — «Арсенал» (Англія). 4:1. Барселона. «Камп Ноу». 95 000 глядачів. Голи: Мессі, 21, 37, 42, 88 — Бендтнер, 18. Перший матч — 2:2.
Перед грою наставник «Барселони» Госеп Гвардіола наголошував на тому, що його в цьому матчі більше цікавить результат, аніж красивий футбол. Арсен Венгер, у свою чергу, ставив перед «Арсеналом» завдання — «перекрити кисень» футболістам іспанського клубу, особливо у центрі поля.
А ще пан Венгер казав, що сподівається на Великдень і диво, котре, здавалося, мало статися. Адже лондонці швидко забили. Але то виявилося зовсім не дивом. Насправді диво було присутнє у складі каталонців. Ім’я тієї фантастики, іншого слова не добереш, — Ліонель Мессі (на знімку). Цей чаклун довів, що романтичний, красивий футбол іще живий. І має сучасний і привабливий вигляд. Той, хто не бачив, що робив того вечора усміхнений малюк, може лише пошкодувати. Складається враження, що нині такі часи, коли божествене натхнення не залишає геніального аргентинця.
Отже, першими в півфінальну пару згуртувалися «Барселона» та «Інтер». Та ще  собі парочка — чи не правда? Можете не сумніватися, попереду маємо два фантастичних матчі.
Фото з сайту УЄФА.