У січні «Голос України» вже писав про те, як у новому котеджному містечку, що виросло поблизу вулиці Костромської у Рівному, заможні власники котеджів і землі біля них «прихватизували» ще й вулицю. А точніше, одну з них — поблизу бульвару Б. Хмельницького, перекривши її кованою огорожею. Зробили в ній хвіртку, через яку милостиво дозволяли в певні години доби рухатись перехожим, хоча вулиці, як відомо, є власністю територіальної громади міста, й будь-хто має право пересуватись ними безперешкодно чи то пішки, чи то транспортом — це вже хто як забажає.
На публікацію у парламентській газеті відреагував прокурор міста Рівного старший радник юстиції Андрій Джус. Він вніс припис міському голові Володимиру Хомку, за яким кована огорожа мала б бути демонтована. Не буду переповідати, який опір чинили цьому мешканці цього заможного кварталу, але все-таки цими днями огорожу було знесено, і городяни отримали вільний доступ до вулиці. Але не надовго, бо відразу ж на місці кованої огорожі з’явилась нова перепона — бетонна брила (на знімку). Хто її встановив, мають з’ясувати правоохоронці та влада міста. Як повідомив редакції прокурор Андрій Джус, у міськвідділ міліції він скерував вимогу встановити осіб, які облаштували цю перепону, й притягнути їх до відповідальності; а міському голові Рівного знову внесено припис щодо усунення нової перешкоди. Чи відреагують посадовці на це, повідомимо наших читачів.
Тим часом у Рівному намітилась тривожна тенденція до «прихватизації» дворів та вулиць. Перекрили проїзди вже між будинками №1 та №3 на вулиці Костромській, є подібна проблема й на вулиці Котляревського. Одне слово, процес пішов... Тож, окрім самобудів, ще одним головним болем для міського голови стане й ця.
Фото автора.