Народного депутата України, заступника голови Комітету з питань бюджету Верховної Ради Олега Ляшка в Петрівській сільській лікарській амбулаторії загальної практики сімейної медицини та в Староруднянській ЗОШ зустрічали хлібом-сіллю і словами щирої вдячності за добрі справи.
Стоматолог Олександр Кислухо, котрий три десятиліття обслуговує мешканців Петрівки та навколишніх сіл, зізнається: про турбінну приставку та медичні інструменти, які подарував депутат, міг тільки мріяти.
— Нове обладнання не йде в жодні порівняння з безнадійно застарілими, ще радянських часів, «прядками», якими користувався донедавна, — каже Олександр Федорович. — Перші пацієнти залишилися дуже задоволені лікуванням: воно тепер швидше і менш болісне.
У Старій Рудні на кошти благодійного фонду депутата Олега Ляшка (12 тисяч гривень) було поновлено шкільний водогін.
— Старому, як і школі, — 30 років, — розповідає сільський голова Лідія П’ятківська. — Тепер вода до навчального закладу надходить із нової свердловини глибиною 20 метрів. Якість води (згідно з висновками районної санепідемстанції) відповідає встановленим нормам.
— А у воді зі старого локального водогону було зафіксовано перевищення вмісту заліза, — зазначає головний санітарний лікар району Людмила Первакова. — У колодязі, що використовувався, вміст нітратів вдвічі перевищував норму. Нині діти п’ють якісну воду.
Спробував її під час відвідування школи і депутат.
Олег Ляшко під час свого останнього візиту на Щорсівщину відвідав ще Заріччя та Старі Боровичі. Там він також зустрівся із громадськістю сіл і вручив подарунки. Так, дякуючи депутату в Заріччі з’явиться нова огорожа на кладовищі, а в староборовицький ФАП нарешті прийде тепло — принаймні новий газовий котел у фельдшерсько-акушерському пункті вже є.
Політик під час зустрічей із щорсівчанами розповів про діяльність опозиції під проводом Юлії Тимошенко. Він запевнив, що БЮТ і надалі допомагатиме мешканцям Чернігівщини в розв’язанні злободенних проблем. Народний депутат України висловив критичні зауваження на адресу уряду за зволікання в поліпшенні соціальних стандартів. На його переконання, нова влада не буде так турбуватися за людей, як його політична сила.
 
Чернігівська область.