Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 23-й тур. 2—4 квітня.
«Карпати» — «Чорноморець». 1:1. 12 000 глядачів. Рефері — Сіренко (Сімферополь). Голи: Батіста, 24 — Маурісіо, 18.
«Ворскла» — «Іллічівець». 3:0. 1 500 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Ярмаш, 18, Маркоскі, 32, 88.
«Металург» (Донецьк) — «Кривбас». 0:1. 1 500 глядачів. Рефері — Шандор (Львів). Гол: Воронков, 80.
«Металіст» — «Таврія». 1:1. 21 700 глядачів. Рефері — Зубарєв (Слов’янськ). Голи: Джексон, 6 (п) — Ідахор, 79.
«Зоря» — «Динамо». 0:2. 14 000 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Ярмоленко, 47, 67.
«Оболонь» — «Шахтар». 0:1. 5 300 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Гол: Срна, 51.
«Дніпро» — «Закарпаття». 1:0. 10 931 глядач. Рефері — Лісенчук (Київ). Гол: Калиниченко, 49.
«Арсенал» — «Металург» (Запоріжжя). 2:0. 2 150 глядачів. Рефері — Геренда (Калуш). Голи: Шацьких, 57, Богданов, 82.
Бомбардири: Джексон («Металіст»), Мілевський («Динамо») — по 13 м’ячів, Селезньов («Дніпро») — 11, Адріано («Шахтар»), Воронков («Кривбас») — по 9. 
Гол Максима Шацьких у ворота запорізького «Металурга» став для нього ювілейним, сотим, у чемпіонатах України. На початку другого тайму Максим замкнув простріл з правого флангу. Нагадаємо, що 97 м’ячів Шацьких (на знімку) провів у складі київського «Динамо» і три у новому клубі — київському «Арсеналі». Щиро вітаємо Максима з цим досягненням. І бажаємо йому ще довго радувати своєю грою і результативністю вболівальників!
А от болівійський півоборонець «Чорноморця» Маурісіо Сауседо у матчі з «Карпатами» забив поки що свій третій м’яч у чемпіонаті.
— Дуже задоволений цим фактом, — сказав він. — Однак це особисті досягнення, які завжди на другому плані. Хотілося б, щоб наша команда була вище в турнірній таблиці. У грі з «Карпатами», ми, напевно, могли перемогти, в першому таймі були моменти, щоб вирішити результат матчу. Але не вийшло. У другому таймі ми більше утримували рахунок, грали на нічию.
— Які ваші враження від рівня футболу в Україні?
— Дуже важкий чемпіонат, високі швидкості, до яких намагаюся звикнути з кожним виходом на поле. Але мені дуже подобається — тут грають у красивий і видовищний футбол...
Ці слова можна було б не цитувати. Але те, що рівень українського футболу постійно підвищується, факт незаперечний. Зростає майстерність виконавців, є інтрига і в боротьбі за нагороди, і за право залишитися в класі найсильніших. Тож недаремно люди йдуть на стадіони, кількість уболівальників на матчах поступово зростає.
З огляду на це вельми дивують заяви президента московського клубу ЦСКА Євгена Гінера. Почнімо з того, що він образив відомого артиста Богдана Ступку, котрий вважає, що Україна і Росія повинні мати свої окремі чемпіонати. І об’єднання в один — нісенітниця і справа марна.
Натомість президент ЦСКА вдається в політику. Мовляв, він — харків’янин, тепер мешкає в Москві. Натомість багато хто з москвичів обрав для проживання і праці Київ. Але, даруйте, бути колишнім харків’янином — не ознчає, що ти українець за духом. А, як бачимо, в цьому випадку — швидше навпаки.
Пан Гінер вважає, що об’єднаний чемпіонат з часом увійде до трійки найсильніших в Європі. І таку ідею, мовляв, підтримують Рінат Ахметов і брати Суркіси. Цікаво, а кого витіснить оцей гібрид з трійки лідерів — Англію, Іспанію, Італію?
Просто дивує отака настирність, щоб не сказати нахабство. Втім, у себе вдома начальник «конюшні» не має суцільної підтримки в об’єднавчих прагненнях. Тому він ображається і каже, що йому вже набридло агітувати. Мовляв, ідею запропоновано, тож доробляйте самі.
А нам ой як набридли оті наїзди, коли силоміць нас намагаються видати заміж. От тільки виникає запитання: чому Гінер і компанія не агітують вступити до футбольного шлюбу Білорусь, Казахстан, Вірменію?... Пояснення напрошується таке, що декому надто вже муляє очі наш самостійний рух уперед. От і роблять «друзі» все, щоб збити цей поступ і розвалити український футбол.
В. Б.
Фото з архіву «Голосу України».