Хокей. Київський «Сокіл» в сезоні-2010/11 має намір продовжити виступи в Екстралізі відкритого білоруського чемпіонату. Про це стало відомо на засіданні виконкому Федерації хокею Республіки Білорусь.
У наступному турнірі планується участь 14 клубів, серед яких будуть і три зарубіжні команди: наш «Сокіл», «Металургс» (Лієпая) та «Динамо-Юніорс» (Рига) з Латвії. Іноземці вже підтвердили своє бажання виступати у наступному чемпіонаті Білорусі. До речі, від української сторони на виконкомі ФХРБ представників не було. Але з Києва надійшов лист із підтвердженням продовження участі «Сокола» у ВЧБ.
Сезон планується провести за звичною схемою: чотири кола в регулярному чемпіонаті, за підсумками якого найкращі вісім команд виходять до плей-оф. Наступного сезону клубам буде дозволено використовувати до п’яти іноземців. Окрім того, підтверджено рішення про обов’язковість включення до складу команди на кожний поєдинок не менше двох хокеїстів 1990 року народження і молодших (байдуже, у якому амплуа — воротар чи польовий гравець).
Цікаво, що для всіх команд, які мають намір брати участь в 19-му регулярному чемпіонаті і плей-оф, відтепер введено максимальний рівень зарплат: відомість не повинна перевищувати 100 тисяч доларів США на місяць «чистими», а преміальний фонд кожного матчу — шість тисяч. Ініціатива «Сокола» повернути до розіграшу ВЧБ поєдинок за третє місце виконкомом ФХРБ не підтримав.

Отже, дещо прояснилося. Адже останнім часом почала поширюватися інформація про злиття «Сокола» і ще не народженого київського клубу «Будівельник». Передбачалася участь цього новоутворення в міжнародній Континентальній хокейній лізі (Росія). Заявку до неї «будівельники» вже подали і чекають включення до КХЛ. Але, як бачимо, у «Сокола» свої плани...